Клиника по акушерство

ул. "Гео Милев" №14
Плевен
5800
България
info@svmarina.com
facebook
064/ 800 292; 064/ 800 417

 

Новини

През декември 2009 г. отваря врати акушерската клиника към МБАЛ "Света Марина - Плевен". Модерното оборудване – от най-новите разработени линии на швейцарски и немски фирми, отличните специалисти с доказан професионален авторитет, комфортните условия за работа и престой в клиниката, качеството и разнообразието на предлаганите услуги както и цялостната атмосфера на грижа, уважение и всеотдайност към пациентите, нареждат Клиниката сред най-модерните в България.

Информация за бременната жена

Съвременното оборудване в акушерската клиника към  МБАЛ Св. Марина позволява проследяване на бременната жена и плода от началото на бременността до раждането. Първокласните ни специалисти  осигуряват качествено наблюдение и консултации както при нормално протичаща, така и при високо-рискова бременност.

  • В тези случаи жените се насочват за биохимичен скрининг, даващ възможност за ранно откриване на малформациите на плода и прекъсване на бременността по медицински показания. В третия триместър на бременността се провежда кардиотокографско изследване (Non stress  test), при което се установяват сърдечната дейност на плода и маточните контракции. При отклонения от нормата се преценява необходимостта  от спешно родоразрешение.

 

  • Акушерската клиника разполага с два модерни ехографски апарата позволяващи изследване и ранна диагностика на плода и вродени малформации, доплерови измервания, записи на триизмерен образ на движението на плода в реално време, а в по-напредналите гестационни срокове е възможно да бъдат изследвани и наблюдавани мимиките и жестовете на плода.

 

  • Клиниката разполага с модерна родилна и операционна зали, реанимация и детска реанимация, оборудвана с единствен по рода си в страната детски реанимационен кът. Родилната зала е снабдена с многофункционално родилно легло позволяващо раждащата жена да бъде поставена в най-удобното за нея положение и дава максимални възможности за оптимално раждане. То се води под кардиотокографски контрол с акушерски монитор, което позволява да се прецизира начина на родоразрешение.

 

  • За новородените се грижи неонатолог и екип от опитни акушерки

 

  • Условията в стационарните стаи  са първокласни: телевизор, самостоятелен хладилник, wi fi («безжична» Интернет-връзка), самостоятелна телефонна връзка.

 

  • В цялата сграда функционира отоплително-охладителна система, която пречиства, овлажнява и озонира въздуха.

 

 
 
Адрес:
ул. "Гео Милев" №14
Плевен
5800
България