Клиника по акушерство

ул. "Гео Милев" №14
Плевен
5800
България
info@svmarina.com
facebook
064/ 800 292; 064/ 800 417

 

Президентът на България  Росен Плевнелиев  удостои  днес  с орден „Стара планина“ първа степен  чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев за неговите заслуги в областта на медицинската наука и практика. 

Световно признат учен, хирург и общественик с ценен принос в областта на онкогинекологията, лапароскопската и роботизираната хирургия;  управител на многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина – Плевен“, първата „умна“ болница в Югоизточна Европа за развитие на високотехнологична медицина; проф. Горчев и неговият екип въвеждат за първи път в Източна Европа т. нар. „хирургия без скалпел на XXI век“-HIFU (хайфу); създател на нова школа в изграждането на медицински специалисти, имплементирайки  иновативните методи на обучение и авангардните технологии в медицинската практика - това е само малка част от професионалната биография на проф. Горчев.

„Българската нация дължи изключително много на своите рицари на културата, знанието и науката. Днес имам удоволствието да удостоя с висши държавни отличия именно част от тези бележити пазители на българската духовност.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с висши държавни отличия дейци на науката, изкуството, културата и медицината по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. „Дълбокото ми убеждение е, че няма по-смислена инвестиция от духовното издигане на една нация, от нейното образователно и културно възраждане. Това е инвестиция в бъдещето“, подчерта в изказването си държавният глава.

Език

Посетители

В момента има 28  гости и няма потребители и в сайта